Ukrasi Za Torte

Ukrašavanje kolača potječe iz 17. stoljeća u Europi. Tijekom 1840-ih, pojava peći s kontroliranom temperaturom i proizvodnja praška za pecivo znatno su olakšali kolače za pečenje. Kako se tehnologija za kontrolu temperature poboljšavala, razvio se veći naglasak na prezentaciji i ukrasu.

Torte su počele poprimati ukrasne oblike, ukrašavale su ih dodatnom glazurom oblikovanim u uzorke i cvijeće, a bojanje hrane koristilo se za naglašavanje glazure ili slojeva kolača.


Nema službenog odgovora tko je konkretno počeo ukrašavati torte. Torte su stoljećima ukrašavane za posebne prigode. Vjenčani kolači imaju najdužu tradiciju i smatraju se naj umjetničkijim oblikom. Iako se pečenje ispočetka smanjilo tijekom drugog dijela 20. stoljeća u Sjedinjenim Državama, ukrašeni kolači ostali su važan dio proslava kao što su vjenčanja, obljetnice, rođendani i druge posebne prigode.


Ukrasi se stavljaju na vrh ili oko kolača. Ukrasi za kolače mogu biti izrađeni od jestivog materijala ili plastike.


U ovom ćemo članku zaokružiti neke od naših omiljenih dodataka za torte za vaše vjenčane torte, torte za rođendane, prićesti, krizme i druge prigode. Ukrasi za torte dolaze u mnoštvu različitih oblika.
Možete čak dobiti personalizirani izgled te ukrase koji sadrže omiljenu riječ ili imena vas i vašeg partnera, beskrajne mogućnosti!


Prošli su dani prekrivenih, običnih bijelih kolača obloženih glazurom. Kolači ovih dana imaju široko otvoreno platno, a smišljanje novih načina za oživljavanje toliko im je zabavno. Ukrasi za torte tako su sladak način prenošenja emocija – a ideje su beskrajne!
Pogledajte i vidite da li vas nešto inspirira.


Svjetla su ugašena, gosti šute, a vjenčani kolač osvijetljen donose u dvoranu. Kakav trenutak! To je vrhunac svakog vjenčanja jer tada torta mora izgledati savršeno da impresionira goste. Da ih učinim bez riječi? Mi tako mislimo!


Inspiracije za vjenčanje | Torta Toper
Odaberite iz naše široke ponude idealan toper za vašu prigodu i učinite vašu tortu umjetničkim djelom.
Mi ćemo se potruditi ispuniti svaku vašu želju!


U ponudi imamo:
Rođendanski toperi i ukrasi za torte
Toperi i ukrasi za torte za razne prigode
Toperi za vjenčanja
Ukrasi za Pričesti i Krizme
Vrhovi za torte za vjenčanja

Vaše 3D Printanje

Ukrasi Za Torte
Ukrasi Za Torte